Greeploze keukens - THT Terpstra
Greeploze keuken | THT Terpstra
Greeploze keuken | THT Terpstra
Greeploze keuken | THT Terpstra
Greeploze keuken | THT Terpstra
Zwarte keuken | THT Terpstra

Greeploze keukens

Een greeploze keuken is een keuken zonder grepen. Het ontbreken van deze grepen op deuren, lades en kastjes zorgt voor en strak en ruimtelijk geheel.

De afgelopen jaren heeft deze keukenstijl aan populariteit gewonnen door het moderne gevoel dat het met zich meebrengt. Vandaar dat het greeploze aspect vaak wordt toegepast in moderne keukens en design keukens. Alle voor- en nadelen van een zullen hier worden opgenoemd: zo kunt u gemakkelijk een goede keuze maken. Een keuken is immers een investering voor de lange termijn en heeft een prominente rol in het huis. Iedereen is immers elke dag in deze ruimte! Ook daarom is het belangrijk dat de keuken boven alles functioneel is. Daarom wordt er vaak ook gekozen voor een greeplijst.

THT Terpstra is uw keukenspecialist en leverancier van complete keukens. Wij hebben uiteraard veel kennis van keukens en kunnen u perfect adviseren over het uitkiezen van een nieuwe keuken!


Wat is een “greeploze” keuken?

Een keuken die greeploos is heeft geen grepen op de lades, deuren, kasten of lades wat de keuken een strakke en moderne afwerking geeft. Deze zijn weggelaten of weggewerkt. Hierdoor heeft de keuken een simpele “look & feel”, met een oog voor stijl.

De keuken is niet altijd helemaal greeploos: Soms wordt er gekozen voor een greep strip of greeplijst aan de bovenkant of de zijkant van de kastjes en laden. Deze oplossing biedt het beste van beide werelden: én een strak design, én dezelfde functionaliteit. Dit wordt ook wel semi greeploos genoemd.

Zo worden de grepen gemakkelijk weggewerkt. U kunt natuurlijk ook kiezen voor het push-to-open principe. Hierbij wordt de keuken greeploos uitgevoerd maar kunt u met behulp van een drukknop-mechanisme de deuren en lades openen.

De werking

De werking van een greeploze keuken is simpel: druk de lade in en het mechanisme veert terug. Door middel van een magneet of springveer kan de lade ook gemakkelijk weer worden gesloten. Bent u niet zo van de moderne keukens, neem dan een kijkje bij onze prachtige landelijke keukens, die we ook volledig op maat voor u kunnen afleveren.

Voor- en nadelen van een greeploze keuken

Aan elke keuken kleven natuurlijk voor- en nadelen. Daar wilt u het liefst niet achter komen wanneer deze al volledig geïnstalleerd is, daarom noemen we alle voordelen en nadelen van greeploze keukens hier voor u op. Zo kunt u gemakkelijk een afweging maken en komt u niet thuis voor verrassingen te staan.

Voordelen

Greeploze keukens geven de keuken een ruimtelijk gevoel en zijn heel gemakkelijk schoon te houden. Met name omdat er geen grepen te vinden zijn kunt u de kastjes snel afnemen met bijvoorbeeld een microvezel doek. Daarnaast zijn deze keukens ook nog eens kindvriendelijk: geen risico dat een kind zich stoot aan de greep. U blijft er ook niet meer achter hangen met uw kleding!

Nadelen

Bij een volledig greeploze variant raakt u de fronten vaker aan dan wanneer er een greeplijst aanwezig is. Vooral bij hoogglans afwerkingen zal dit resulteren in vette vingerafdrukken op de lades of de kastjes. Een gemakkelijke oplossing is natuurlijk om gewoon een witte hoogglans greeploze keuken te nemen. Hier ziet u de vingerafdrukken minder en hoeft u dus minder vaak schoon te maken!

Ook kunnen deze vaak wat duurder uitvallen doordat er meer technische aspecten aanwezig zijn. Zo beschikken keukens zonder grepen vaak over een zogenaamd “push to open” systeem dat de lades bedient.

Icon | THT Terpstra
Wij maken uw keuken volledig op maat
Icon | THT Terpstra
THT-Terpstra biedt een breed scala keukens
Icon | THT Terpstra
Wij leveren aan de zakelijke en particuliere markt!

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag een offerte aan!